Home > Društvo > USKORO stiže Novi pravilnik o tehničkom pregledu. Koje je najjednostavnije rešenje?

USKORO stiže Novi pravilnik o tehničkom pregledu. Koje je najjednostavnije rešenje?DEKARBONIZACIJA

Kada 5. jula stupi u potpunosti na snagu Pravilnik o tehničkom pregledu vozila, problem zbog nepropisne količine izduvnih gasova imaće samo vlasnici vozila bez katalizatora ili DPF filtera.

Predsednik Nacionalne asocijacije tehničkih pregleda Vladimir Marinković očekuje da ćemo se svi brzo prilagoditi novim propisima kao u slučaju skidanja neatestiranih kuka, zatamnjenih stakala ili ksenon farova.

Podsećanja radi, pooštreni Pravilnik o tehničkim pregledima stupio je na snagu 5. jula 2018. godine od kada, recimo, vozila ne mogu više na „neviđeno“ da prođu kontrolu ispravnosti već moraju da se fotografišu prilikom tehničkog pregleda.

Poseban problem kod dizel vozila na tehničkim pregledima od 5. jula biće DPF ili filteri partikularnih čestica koji takođe služe za prečišćavanje izduvnih gasova. Naime, mnogi vlasnici zbog visokih cena zamene skidaju DPF, a nije neuobičajeno da automobili iz uvoza stignu bez njega. Razlog nije samo kvar, već i to što ga pojedinci skidaju da bi zaradili prodajući keramiku i vredne metale iz njega.

Najbrže i najefektnije rešenje za problem štetnih izduvnih gasova, gareži u motoru i izduvnom sistemu, gubitak performansi motora je Dekarbonizacija motora.

Dobra vest je da POSTOJI REŠENJE za ovaj problem i u Knjaževcu. Informišite se i zakažite dekarbonizaciju što pre na kontakt telefon – 061 8 155 863Ostavi komentar