Home > Lokalna samouprava > Predsednik najavio radno leto: Svakoga dana novo gradilište

Predsednik najavio radno leto: Svakoga dana novo gradilišteDugo očekivanu branu na Timoku Knjaževčani će dobiti do kraja građevinske sezone, kaže predsednik opštine Milan Đokić. To je samo jedan od projekata na kojima se intenzivno radi. U puteve če biti uloženo preko 100 miliona dinara.

Počeli su radovi na brani o kojoj se godinama unazad govori. Ona bi trebalo da bude gotova do kraja avgusta. Ali, radi se o specifičnim poslovima, tako da je moguće da taj projekat potraje i duže. U toku je novi javni poziv za izgradnju mosta. Nadam se da će drugi uspeti, jer na prvom nije bilo zainteresovanih izvođačkih firmi, rekao je MIlan Đokić.

Javni poziv za izbor izvođača na uređenju gradskog stadiona je u toku, a u međuvremenu završavaju se trotoari u ulici Branka Radičevića i parterno uređenje Devetih brigada.

“Projekat uređenja Devetih brigada je pri kraju. Stanovnici ovog naselja su prezadovoljni onim što je urađeno nakon 40 godina od izgradnje zgrada. Skoro su gotovi i trotoari u ulici Branka Radičevića. U toku je javni poziv za uređenje kompleksa gradskog stadiona.“

U putnu infrastrukturu opština Knjaževac investiraće ove godine preko 100 miliona dinara, više nego ikada ranije. Za nekoliko dana poćeće asfaltiranje 15 gradskih i desetak seoskih ulica, istiće Đokić.

“Ono što tangira najveći broj Knjaževčana je početak radova na asfaltiranju ulica u gradu i selima. Radimo asfaltiranje čak 15 ulica u gradu i desetak ulica u selima. Ove godine u putnu infrastrukturu izdvajamo više od 100 miliona dinara, što je više nego ikada ranije.“

Nakon Vasilja, Grezne, Kaličine, Vitkovca, Štipine, ciklus uređenje saoskih domova nastavlja se ove godine u Balanovcu, Bučju, Debelici, Koželju, Rgoštu, Kalni i Dubravi. Da slika radnog leta u Knjaževcu bude potpuna, treba dodati i nedavno započeti posao  na rekonstrukciji javne rasvete.

 

Izvor: knjazevacinfo.rsMožda vas i ovo interesuje
Rekonstrukcija transportnog cevovoda u Knjaževcu
Humanost za najugroženije penzionere
Treći mandat za Đokića
PANAJOTOVIĆ: Želim da doktoriram na violini koju sam sam napravio!

Ostavi komentar