Home > Dešavanja > Predsednik Milan Đokić otvorio 58. Festival kulture mladih Srbije

Predsednik Milan Đokić otvorio 58. Festival kulture mladih SrbijePorukom predsednika Opštine Milana Đokića, u Knjaževcu je označen početak 58. Festivala kulture mladih Srbije.

“Nekada, kada je stvaran ovaj festival, svako selo, svako preduzeće, imalo je kulturno – umetničko društvo. Okupiti sve njih bilo je, pretpostavljam, veliko zadovoljstvo. U današnje vreme, pokušavati ponavljati program od pre 50, 60 godina, bilo bi nemoguće i potpuno prevaziđeno. Kultura u Srbiji zarobljena je između naleta šunda i kiča, s jedne i između onih koji su kvazi tumači kulturnih vrednosti, a da im za tu laskavu titulu nije dala za pravo nijedna njihova diploma, umetničko delo, ili kulturni rezultat. Upravo želeći da negde u međuprostoru nađemo ono što će odgovarati današnjem vremenu, kreiramo programe zadnjih festivala. Dokaz koliko festivali zadnjih godina vrede je i sve veći broj posetilaca.“ Kazao je na otvaranju Festivala predsednik Opštine Milan Đokić.

Posebna priznanja za doprinos Festivalu uručena su ove godine Zvonimiru Pavkoviću i Vukoslavu Ristiću.Možda vas i ovo interesuje
OO SNS Knjaževac dao podršku Vučiću
Panajotović:Večeras u Knjaževcu otvaranje prvog festivala muzike “ U čast Predraga Miloševića“
Rekonstrukcija transportnog cevovoda u Knjaževcu
Humanost za najugroženije penzionere

Ostavi komentar