Home > Life style > Ostanite u top- formi tokom kućne izolacije

Ostanite u top- formi tokom kućne izolacijeTo što provodite više vremena kod kuće ne znači da ne možete da budete u top-formi.

1. Određivanje prostorije

Jako je bitno određivanje prostorije u kojoj ćete vežbati. Ona treba da bude svetla i prostrana, kako biste imali mesta za rađenje bilo kakvih vežbi – od fitnesa i pilatesa do taebo-a i drugih vrsta vežbi. Takođe je bitno da u toj istoj sobi vežbate i da vam u njoj stoje potrebni rekviziti koji će vas motivisati svaki put kada uđete u nju. Važno je da soba bude dobro provetrena i da se u njoj osećate udobno u svakom smislu.

2. Odabir muzike

Muzika, kao što već i sami znate, mora da bude stvar koja će vas motivisati i davati vam snage da nastavite dalje sa vežbama, kada stanete. Odaberite dve vrste pesama – mirne (može biti ambijetalna ili neka balada) za istezanje i energične i brze (poput haus ili tehno pesama). Plejliste posebno napravljene za vežbanje možete čak pronaći i na Youtube-u.

3. Plan

Napravite plan vežbanja – koje vežbate ćete koji dan vežbati i generalno, kojim danima ćete vežbati. Držite se plana i neka vam on bude isto neka vrsta motivacije ili zadatka. Menjajte plan vežbanja svaki put kada osetite da ste ojačali i da su vam potrebne teže vežbe.

4. Partner

Kada vežbate kod kuće, uvek vam se neko može priključiti – što je odlična stvar. Na ovaj način ćete pokrenuti sve na fizičku aktivnost, a vama će oni predstavljati motivaciju koja će vas držati do kraja treninga.

5. Oprema

Kao što smo na početku rekli, skupa oprema vam nije potrebna za vežbanje kod kuće. Jedino što treba da nabavite jeste podloga za vežbanje, kako ne biste povredili leđa ili se isprljali na podu. Od ostale potrebe možete birati tegiće ili posebnu odeću za fitnes, ali to nije preko potrebno.Možda vas i ovo interesuje
Jod je neophodan za decu i trudnice, ovo su ključni periodi za unos minerala 
DVE MILIJARDE LJUDI UGROŽENO NEDOSTATKOM JODA
JOD U ISHRANI DECE I TRUDNICA ili 
Tajna dugovecnosti Japanaca

Ostavi komentar