Home > Lokalna samouprava > Ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata, maske i dalje obavezne!

Ograničeno radno vreme ugostiteljskih objekata, maske i dalje obavezne!strucno-operativni tim

Danas je održana sednica Stručno – operativnog tima za sprečavanje širenja koronavirusa u opštini Knjaževac. U skladu sa odlukom Kriznog štaba Vlade Srbije, rad ugostiteljskih objekata ograničen je do 23:00 časa.

Stručno – operativni tim za zaštitu i sprečavanje širenja koronavirusa obavestio je da je Krizni štab Vlade Srbije doneo odluku o ograničenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, koji neće raditi od 23:00 do 6:00 časova narednog dana.  

Dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID-19, za vreme boravka na javnim mestima u zatvorenom prostoru, građani su dužni da obavezno nose zaštitne maske i održavaju međusobno rastojanje od najmanje jednog i po metra.  

Nošenje maski obavezno je i na javnim mestima na otvorenom prostoru, ukoliko nije moguće održati rastojanje (ispred prodavnica, apoteka, na autobuskim i drugim stajalištima). Isto važi i za javni drumski i železnički prevoz. Roditelji maloletne dece ili dece sa posebnim potrebama, odnosno njihovi staratelji dužni su da obezbede da deca nose zaštitnu masku u ovim slučajevima.

U ovom trenutku, epidemiološka situacija u knjaževačkoj opštini je potpuno stabilna, konstatovano je na sednici. U kovid ambulantama Zdravstvenog centra veom je mali broj pregleda i duži vremenski period nije zabeležen ni jedan novi slučaj infekcije koronavirusom. Pod kontrolom je i situacija u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, kao i u Gerontološkom centru, čulo se na sednici.

Stručno-operativni tim preporučio građanima Knjaževca da se vakcinišu protiv sezonskog gripa. To posebno važi za hronične bolesnike, starije osobe i sve rizične grupe.  Zdravstveni centar obezbedio je dovoljan broj vakcina, a vakcinacija se obavlja svakoga dana u u prostorijama dečjeg dispanzera, na I spratu Doma zdravlja, od 8 do 12 časova.Ostavi komentar