Home > Life style > „HAMburek“ Svetogrđe ili poslastica?

„HAMburek“ Svetogrđe ili poslastica?



Hamburek

Dovitljivi pekari uspeli su da zagolicaju maštu i na meni burek stave svima, čak i retkima koji su ga izbegavali

Foto: Shutterstock

Burek – povod mnogih rasprava kada je u pitanju sa čim je ovaj masni i slasni doručak, a sa čim je njegova sestra pita. Ipak, sve one prestaju na prvi zalogaj pa se mnogi obožavaoci slažu u jednom – sa čim god bio nezamenljiv je.

Poslednjih godina svedoci smo mnogih varijacija na temu, pa zvali ga burek ili pita, ovaj delikates možete naći i u slanim i u slatkim varijantama, sa čim god da zamislite.

Dovitljivi pekari uspeli su da zagolicaju maštu i na meni burek stave svima, čak i retkima koji su ga izbegavali, te tako od klasika sa sirom i mesom, burek može biti i sa zeljem, krompirom, pica nadevom, ali i sa raznim slatkim nadevima poput lešnik ili vanila krema.

A, da li biste poverovali kada bismo vam rekli da od sada možete pojesti i burek sa pljeskavicom? Meštani Bora i sami su se uverili u tako nešto, a onda i mnogobrojni korisnici društvene mreže Tviter.

Kreativni pekar iz ovog mesta spojio je dva najvoljenija srpska jela i napravio burek sa pljeskavicom odnosno „krokodil“ ili „HAMburek“, kako mu je dat naziv.

„HAMburek“ je izazvao brojne reakcije pa su mnogi pozdravili ovakvu ideju i žele da ga što pre probaju, dok drugi smatraju da je ovo „svetogrđe“, a ima i onih koji su predložili i nove ukuse, te smatraju da bi što pre trebalo napraviti i burek sa sarmom.

Da li biste vi probali ovu neobičnu kombinaciju?

Izvor telegraf.rs



Možda vas i ovo interesuje
Kažnjen jer je jeo burek bez maske; Buregdžinica preuzela odgovornost

Ostavi komentar